Emlékeztetjük Önöket, hogy a házhoz menő zöldhulladék-gyűjtés az idei évben november 20-ig tart. A házhoz menő zöldhulladék-gyűjtésen felül, július 20-tól telephelyünkön zöldhulladék-gyűjtőpontot üzemeltetünk a Balatonalmádi, Rákóczi Ferenc u. 43. sz. alatt.

Telephelyünkön térítésmentesen zöldhulladékot átveszünk az alábbiak szerint:

 • – fás szárú zöldhulladékot (ágakat, ágnyesedékeket…), háztartásban keletkező mennyiséget (havonta 1 alkalommal max. 1 m3 mennyiségig), továbbá

 • – lágy szárú zöldhulladékot (falevelet, füvet…). Maximális mennyiség: 150 kg/ingatlan (ügyfél)/év, ez 10 db, 120l-es zsáknak felel meg.

Telephelyi zöldhulladék átvétel nyitva tartása:

 • – hétfő: 6.00-14.00,

 • – péntek: 6.00-16.00.

Az ezen felül keletkező mennyiséggel kérjük, a Balatonfüredi Komposztáló Telepet szíveskedjenek felkeresni (Balatonfüred, Aszófői út, 087/1 hrsz.).

A zöldhulladék lerakási díja 2020. évben: 9000 Ft + ÁFA / tonna.
Balatonfüredi Komposztáló Telep nyitva tartása:

 • – április 1-től október 31-ig: hétfőtől – péntekig: 8-15 óráig, szombaton is 8-12 óráig,

 • – november 1-től március 31-ig: hétfőtől – péntekig: 7-15 óráig.

Kérjük Önöket, hogy a házhoz menő gyűjtéshez zöldhulladékukat csak szállítási héten (fennmaradó hetek: 43. és 47. hét) helyezzék ki közterületre! Ömlesztett fás szárú zöldhulladékot kérjük, továbbra se rakjanak ki, azt kizárólag a telephelyünkön tudjuk fogadni a fentiek szerint!

ZÖLDHULLADÉK HELYBEN TÖRTÉNŐ HASZNOSÍTÁSA

Társaságunk, a zöldhulladék helyben történő visszaforgatása és hasznosításának elősegítése érdekében, könnyen használható kerti aprítógépeket biztosít a lakosság részére, mellyel a fás szárú zöldhulladékából, egyszerűen hasznos és környezetbarát ágaprítékot készíthet saját kezűleg otthonában.

 • – Az összeaprított ágak kisebb helyet foglalnak el, alkalmasak mulcsozásra, vagyis a kert talajának takarására (fenyőkéreg vásárlása helyett). Az aprított gallyal takart területen nehezebben tudnak előtörni a gyomok, és a talaj is jobban tartja a nedvességet.

 • – Amennyiben nincs szükségük annyi ágaprítékra a kertben, mint amennyi rendelkezésre áll a zöldhulladékból, akkor is jó hasznát vehetik, hiszen ha a gallyakat, vesszőket aprítva teszik a komposztálóba, ezzel egy szellőző réteget kialakítva, hamarabb és jobb minőségben készül el a komposzt.

Társaságunk az aprítógépet 1 napra díjmentesen biztosítja, a gép szállítását és visszaszállítását Önöknek kell megoldani. Amennyiben a gép szállítását nem tudja megoldani, 3.937 Ft+ÁFA díj ellenében tudjuk ki- beszállítani. Az 1 napot meghaladó használat esetén fizetendő díj 2500 Ft+ÁFA/nap.

Az aprítógép igényléséhez kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az ugyfelszolgalat@balkom.hu e-mail címen!

A gyorsabb kommunikáció érdekében, kérjük, az e-mailben szíveskedjenek megadni nevet, partnerazonosítót és telefonszámot!

ZÖLDHULLADÉK-GYŰJTÉS ZÁRT EDÉNYBEN

Korábban megjelent hírünkre hivatkozva ismét figyelmükbe ajánljuk a zöldhulladék edényben történő gyűjtését!

 • – Az edényt Önöknek szükséges beszerezni, viszont az edénynek a zsákokkal ellentétben egyszeri költsége van! Társaságunknál használt 240 l-es edény beszerezhető bruttó 9525 Ft-ért.

 • – Az edényben könnyen gyűjthet akár fás szárú zöldhulladékot is, nem hasad szét az ágaktól, mint a zsák.

 • – Minél többen térnek át az edényhasználatra, annál kevesebb zsákot szükséges gyártatni, vagyis az edény használatával hozzájárul a hulladék csökkentéséhez.

Kérjük, mielőtt edényre váltana, keresse fel ügyfélszolgálatunkat az ugyfelszolgalat@balkom.hu e-mail címen!

SZABVÁNY ZSÁK VÁSÁRLÁSA TÖBBLET HULLADÉKRA

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a háztartásban keletkező többlet kommunális- és zöldhulladékhoz sárga és zöld színű zsák vásárolható Balatonalmádiban a Vörösberényi Gazdaboltban!
Cím: Balatonalmádi, Alkotmány u. 1.
Nyitva tartás: hétfő-péntek: 8.00 – 15.00, szombat: 8.00 – 13.00.