Hogyan lehet zöld egy város?

 

Szerintünk elsősorban úgy, hogy a lakosok zölden gondolkodnak és zölden is cselekednek. Ezt segíti a háttérben a Balatonalmádi Kommunális és Szolgáltató Nonprofit Kft. a háztartási hulladékok gyűjtésével, szállításával, az üveggyűjtő szigetek és hulladékudvar üzemeltetésével, a szelektív-, zöld-, veszélyes-, illetve különleges kezelést igénylő hulladékok megfelelő kezelésével.

Mindemellett a BalKOM Nonprofit Kft. nagy hangsúlyt fektet a felnövekvő generáció környezeti nevelésére, szemléletformálására, hiszen Bolygónk sorsa az Ő kezükben van. A „Megzöldülök!” elnevezésű programsorozatával harmadik éve hívja fel a figyelmet a helyi diákok körében a tudatos hulladékgazdálkodásra, a hulladék keletkezésének megelőzésére, a termékek újra használatára, valamint az anyagok újra hasznosításának fontosságára.

Idei évben a BalKOM egy innovációval készül, mely során a „Zöld Almádi” segíti szemléletformáló munkáját. A szolgáltató úgy gondolja, hogy a fenntartható jövő érdekében mindenkinek meg kell tennie a saját lépéseit. Ehhez kínál alternatív lehetőségeket, melyek segítenek a tudatos fogyasztásban, az erőforrások optimális felhasználásában, a hulladékok keletkezésének minimalizálásában, a keletkezett hulladékok megfelelő kezelésében.

Az első ilyen fenntartható, „Zöld Almádi”- s akció az újra szalvéta programja, mellyel a szolgáltató az elsős kisdiákokat ajándékozza meg. A cél természetesen a figyelemfelkeltés a csomagolási hulladékok minimálisra csökkentése érdekében. Ha újra szalvétába csomagolva visszük magunkkal a tízórainkat máris sokat tettünk a műanyag mentességért!