„Megzöldülök!” fotópályázat

/BalKom szemléletformáló eseménysorozata/

Balatonalmádi, 2021. szeptember 29.

„Megzöldülök!” fotópályázat

A Balatonalmádi Kommunális és Szolgáltató Nonprofit Kft. idén második alkalommal hirdet szemléletformáló pályázatot a helyi diákok körében. A „Megzöldülök!” elnevezésű programsorozat tavaly egy rajzpályázattal vette kezdetét, mely a fiatalabb generációt szólította meg. Idén fotópályázattal szeretné a szolgáltató a tinédzser korosztályt ösztönözni a környezetvédelem fontosságára.
A „BalKom” fotópályázatot hirdet a szolgáltató területéhez tartozó általános iskolák felső tagozatos diákjai, illetve a középiskolások körében. A szolgáltató rendkívül fontosnak tartja, hogy a felnövekvő generáció számára jó példát mutasson a környezettudatos gondolkodás terén. A hulladékok megfelelő kezelése a legalapvetőbb teendő, melyet megtehetünk környezetük védelme érdekében. Ezért döntött úgy a „BalKom”, hogy évről évre egy zöld pályázat során igyekszik felhívni a figyelmet erre a nagyon fontos témára.
A szolgáltató az idei évben, csakúgy, mint tavaly is csatlakozni kíván akciótervével az Európai Hulladékcsökkentési Héthez. A 2021. november 20-28 között megrendezésre kerülő esemény idei jelmondata a „körforgásos közösség” avagy tegyünk közösen egy hulladékmentesebb Világért!

Pályázni az alábbiak szerint lehet:

Olyan fotókat várunk, amelyek a természet szépségét, értékét hangsúlyozzák, érzékeltetik a természettel való kapcsolatunkat. Lehet, akár természetfotó a környezetedről, Balatonról stb. Viszont, várunk sokkoló, figyelemfelkeltő, elgondolkodtató alkotásokat is. Nagyon fontos hogy, alkotásodat nevezd el. A cím legyen kreatív, frappáns, olyan, ami jellemzi a fotót vagy, amivel ki tudod fejezni tömören a mondanivalódat.

Technikai megkötések:
– A fotók felbontását, méretezését nem határozzuk meg, mivel a kreativitást és az ötletességet szeretnénk díjazni. Ugyanakkor fontos, hogy az elektronikus formában beküldött fotók jó minőségűek, nyomtatásra alkalmasak legyenek.

– A fotókat JPG formátumban kérjük beküldeni.

– A fájl neve a következő formátumot kövesse: pályázóneve_képcíme_korosztály

A fotópályázat nyereményei:
– A szakmai zsűri által kiválasztott első három helyezett fotó kinyomtatva kiállításra kerül Balatonalmádiban (helyszín megadása később).

– Szintén a szakmai zsűri által kiválasztott első helyezett fotó készítője egy kerékpár tulajdonosa lesz!

– A második, illetve harmadik helyezést elért pályázók ajándék utalvánnyal gazdagodnak.

– Projektoros kivetítés alkalmával az összes fotó látható lesz az érdeklődők számára.

– Minden egyes beérkezett fotó digitális kiállításra kerül az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretein belül a BalKom honlapján.

A pályázati időszak:
– 2021. október 15. – november 30.

– A fotókat elektronikusan lehet beküldeni a palyazat@balkom.hu e-mail címre.

A leírásnak tartalmaznia kell az alábbiakat:
– a készítés időpontját,

– a készítés helyszínét,

– a kép címét,

– az alkotó nevét,

– az alkotó korát,

– az alkotó iskolájának nevét