ZÖLDHULLADÉK-GYŰJTÉS BALATONALMÁDI 2020.

Emlékeztetjük Önöket, hogy a házhoz menő zöldhulladék-gyűjtés november végéig tart, azaz ebben az évben a 47. héten gyűjtjük be utoljára a Balkom szabvány zöld zsákban/felmatricázott edényben kihelyezett zöldhulladékot.

Amennyiben az egységcsomagot már felvette és további zsákokra van szüksége, többlet zöldhulladékához szabvány zöld zsákot tud vásárolni korlátlan mennyiségben (bruttó 477 Ft/db áron)a Vörösberényi Gazdaboltban (Balatonalmádi, Alkotmány u. 1.  Nyitva tartás: hétfő-péntek: 8.00 – 15.00, szombat: 8.00 – 13.00.) vagy időpontfoglalással Ügyfélszolgálatunkon (https://balkom.hu/idopontfoglalas/).

Ömlesztett fás szárú zöldhulladékot kérjük, továbbra se rakjanak ki, azt kizárólag a telephelyünkön tudjuk fogadni a lentiek szerint!

Telephelyünkön térítésmentesen zöldhulladékot átveszünk az alábbiak szerint:

 • fás szárú zöldhulladékot (ágakat, ágnyesedékeket…) és

 • lágy szárú zöldhulladékot (falevelet, füvet…).

Maximális térítésmentesen behozható mennyiség: összesen 150 kg, vagyis ~2 m3 /ingatlan (ügyfél)/év.

Telephelyi zöldhulladék átvétel nyitva tartása:

 • hétfő: 6.00-14.00,

 • péntek: 6.00-16.00

2 m3 feletti mennyiséget térítés ellenében:

 • Telephelyünkön tudunk átvenni 2000 Ft + ÁFA / m3 áron vagy

 • a Balatonfüredi Komposztáló Telep fogad (Balatonfüred, Aszófői út, 087/1 hrsz.), 2020. évben: 9000 Ft + ÁFA / tonna díj ellenében.

Balatonfüredi Komposztáló Telep nyitva tartása:

 • április 1-től október 31-ig: hétfőtől – péntekig: 8-15 óráig, szombaton: 8-12 óráig,

 • november 1-től március 31-ig: hétfőtől – péntekig: 7-15 óráig.

Kérjük Önöket, hogy a házhoz menő gyűjtéshez zöldhulladékukat csak szállítási héten, azaz a 47. héten helyezzék ki közterületre!

ZÖLDHULLADÉK HELYBEN TÖRTÉNŐ HASZNOSÍTÁSA

Társaságunk, a zöldhulladék helyben történő visszaforgatása és hasznosításának elősegítése érdekében, könnyen használható kerti aprítógépeket biztosít a lakosság részére, mellyel a fás szárú zöldhulladékából, egyszerűen hasznos és környezetbarát ágaprítékot készíthet saját kezűleg otthonában.

 • Az összeaprított ágak kisebb helyet foglalnak el, alkalmasak mulcsozásra, vagyis a kert talajának takarására (fenyőkéreg vásárlása helyett). Az aprított gallyal takart területen nehezebben tudnak előtörni a gyomok, és a talaj is jobban tartja a nedvességet.

 • Amennyiben nincs szükségük annyi ágaprítékra a kertben, mint amennyi rendelkezésre áll a zöldhulladékból, akkor is jó hasznát vehetik, hiszen ha a gallyakat, vesszőket aprítva teszik a komposztálóba, ezzel egy szellőző réteget kialakítva, hamarabb és jobb minőségben készül el a komposzt.

Társaságunk az aprítógépet 1 napra díjmentesen biztosítja, a gép szállítását és visszaszállítását Önöknek kell megoldani. Amennyiben a gép szállítását nem tudja megoldani, 3.937 Ft+ÁFA díj ellenében tudjuk ki- beszállítani. Az 1 napot meghaladó használat esetén fizetendő díj 2500 Ft+ÁFA/nap.

Az aprítógép igényléséhez kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az ugyfelszolgalat@balkom.hu e-mail címen!

A gyorsabb kommunikáció érdekében, kérjük, az e-mailben szíveskedjenek megadni nevet, partnerazonosítót és telefonszámot!

ZÖLDHULLADÉK-GYŰJTÉS ZÁRT EDÉNYBEN

Korábban megjelent hírünkre hivatkozva ismét figyelmükbe ajánljuk a zöldhulladék edényben történő gyűjtését!

 • Az edényt Önöknek szükséges beszerezni, viszont az edénynek a zsákokkal ellentétben egyszeri költsége van! Társaságunknál használt 240 l-es edény beszerezhető bruttó 9525 Ft-ért.

 • Az edényben könnyen gyűjthet akár fás szárú zöldhulladékot is, nem hasad szét az ágaktól, mint a zsák.

 • Minél többen térnek át az edényhasználatra, annál kevesebb zsákot szükséges gyártatni, vagyis az edény használatával hozzájárul a hulladék csökkentéséhez.

Kérjük, mielőtt edényre váltana, keresse fel ügyfélszolgálatunkat az ugyfelszolgalat@balkom.hu e-mail címen!