Környezetvédelem

Az emberi társadalom által saját ökológiai létfeltételeiben saját maga által okozott károsodások megelőzésére, a károk mérséklésére vagy elhárítására irányul

Újrahasznosítás

Védjük környezetünket Növelni kívánjuk a megújuló energiaforrások használatának arányát a jelenlegi 3,6%-ról 5%-ra.

Szelektívhulladék gyűjtés

Nem, nem öntik össze... A legjobb hulladék a "nem keletkező hulladék", a hulladékhegyek csökkentése mindannyiunk feladata és felelőssége, amit csak közös erőfeszítéssel tudunk elérni.

previous arrow
next arrow
Slider

Tájékoztató 2020-04-14

Tisztelt Ügyfeleink!

Korábbi felhívásunknak megfelelően az alábbiakban tájékoztatjuk Önöket a zöldhulladék gyűjtés menetéről Balatonalmádi, Alsóörs (belterület) és Lovas (belterület) településeken.

Tekintettel a kialakult helyzetre, e hónapban, a 17. héten (április 20-24.) ingatlanonként/szerződésenként 4 db 120l-es Balkom 2019 emblémázott vagy 4 db bármilyen 120l-es átlátszó zsákot helyezhetnek ki az ingatlan elé elszállításra.

Alsóörsön természetesen kérjük, hogy továbbra is a korábban kiosztott 240 l-es edényeket szíveskedjenek a zöldhulladék gyűjtésére használni.

Felhívjuk figyelmüket, hogy jelenleg kizárólag a lágy szárú, zsákban vagy edényben gyűjtött zöldhulladékot tudjuk elszállítani! Kérjük, a fás szárú zöldhulladékokat/kévéket egyelőre ne rakják ki, azokat nem áll módunkban elszállítani!

A jövőben, a veszélyhelyzetre tekintettel, havi 1 alkalommal tervezzük a biológiailag lebomló kerti zöldhulladék elszállítását, az első szállítás a jövő héten, a 17. héten történik (fent részletezve), hangsúlyozzuk, hogy ez kivételes alkalom mind a zsákok típusát (bármilyen átlátszó), mind a zsákok mennyiségét tekintve. A májusi és az azt követő gyűjtésekhez tartozó zsákok igénybevételével kapcsolatosan az Önkormányzatokkal közösen dolgozunk, kérjük szíves türelmüket a tájékoztatásig!

Ezzel együtt továbbra is arra biztatjuk Önöket, hogy zöldhulladékukat csökkentsék, pl. az alábbi tippek szerint:

  • házi komposztálás
  • lakóközösségek, társasházak válasszák a közösségi komposztálást
  •  gyakori fűnyírás
  • egyéb felhasználása a kertben:
    • metszésből levágott ágak felhasználhatók palántázásra,
    • a falevél, komposzt lenyírt fű felhasználható talajtakarásra ágyásokon: tartja a nedvességet, gátolja a gyomosodást, 100%-ban lebomlik a talajba.

Kérjük, a friss hírekkel kapcsolatosan, kövessék nyomon honlapunkat (www.balkom.hu/hirek/)!

Szíves együttműködésüket köszönjük!

Vigyázzunk egymásra, családunkra és magunkra!

Balatonalmádi, 2020. április 14.

Print Friendly, PDF & Email

Egyéb hírek

NyitvatartásNyitvatartás

Tisztelt Ügyfelünk! Felhívjuk figyelmét, hogy Társaságunk ügyfélfogadási ideje 2015. november 15-től az alábbiak szerint változik:   Ügyfélszolgálat Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Pénteknovember 16-tól Szombat április 15-től október 15-ig Nyitva tartás