A képhez tartozó alt jellemző üres; balkomlogo.jpg a fájlnév

Tisztelt Ügyfeleink!

Jelen hírlevelünkben tájékoztatjuk Önöket az alsóörsi lakosokat érintő aktuális információkról a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásra vonatkozóan.

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Ügyfélszolgálatunkat kizárólag előre egyeztetett időpontban keresheti fel, időpontfoglalását honlapunkon keresztül teheti meg: https://balkom.hu/idopontfoglalas/ !

Ügyfélszolgálatunkon tartózkodása során a maszk viselése kötelező, azon ügyfeleket, akik nem viselnek maszkot, nem tudjuk fogadni (lefoglalt időpont ellenére sem)! Kézfertőtlenítés az ajtóban történik, a fertőtlenítőről Társaságunk gondoskodik.

Ügyfélszolgálatunkon intézhető ügyek:

 • 120 l-es emblémázott szabvány hulladékgyűjtő zsák vásárlása:
  • sárga: többlet kommunális hulladék esetén, bruttó 451 Ft/db
  • zöld: többlet biológiailag lebomló kerti zöldhulladék esetén, bruttó 451 Ft/db
  • zöld egységcsomag: 10 db zsák, bruttó 1277 Ft/egységcsomag
  • piros egységcsomag: 26 db zsák, bruttó 2642 Ft/egységcsomag,
 • szabvány zárt edény vásárlása: 60 l, 80 l, 120 l,
 • szelektív edény igénylése.

Felhívjuk figyelmét, hogy elektronikusan, személyes megjelenés nélkül is tud ügyet intézni, pl. a közszolgáltatás megrendelését, meglévő szolgáltatás módosítását, tulajdonosváltást stb. Az ügyintézéshez szükséges dokumentumokat kérjük, az ugyfelszolgalat@balkom.hu e-mail címre szíveskedjen megküldeni, ezután Társaságunk felveszi Önnel a kapcsolatot. Kérjük, amennyiben a jövőben igényt tart elektronikus hírlevelünkre, jelezze ezt felénk az ugyfelszolgalat@balkom.hu e-mail címen keresztül.

BALKOM EMBLÉMÁS HULLADÉKGYŰJTŐ ZSÁKHOZ AZ ALÁBBIAK SZERINT JUTHAT:

 1. Postai úton bruttó 1900 Ft házhozszállítási díj ellenében,
 2. Július 31-ig kizárólag zöld és piros zsák egységcsomag a zsákárusító ponton,
 3. Ügyfélszolgálatunkon időpontfoglalással: https://balkom.hu/idopontfoglalas linken keresztül!

ZÖLDHULLADÉK-GYŰJTÉS ALSÓÖRS BELTERÜLETEN

A biológiailag lebomló kerti zöldhulladékot november végéig havonta 1 alkalommal gyűjtjük az alábbiak szerint:

Szállítási időpontok: 25. hét (június 15-19.) 31. hét (július 27-31.) 35. hét (augusztus 24-28.) 39. hét (szeptember 21-25.) 43. hét (október 19-23.) 47.hét (november 16-20.). A zöldhulladék szállítása továbbra is a kommunális hulladék ürítési napján történik.

2020. június 30-ig, a korábban átvett 240 l-es edényt, vagy akik edénnyel nem rendelkeznek, 2 darab bármilyen max. 120 literes átlátszó zsákot helyezhetnek ki az ingatlan elé elszállításra!

EZT KÖVETŐEN, AZ EDÉNNYEL NEM RENDELKEZŐ ÜGYFELEKTŐL JÚLIUSTÓL MÁR CSAK A BIOLÓGIAILAG LEBOMLÓ ZSÁKBAN VISSZÜK EL A ZÖLDHULLADÉKOT.

A Balkom emblémás zöldhulladék-gyűjtő zsák egységcsomag (10 db, bruttó 1277 Ft) forgalmazása júniusban elindul (részletesen: lent), ennek megfelelően a II. félévtől a gyűjtés továbbra is havonta 1 alkalommal, de már kizárólag a lebomló zsákokkal történik. A zöld zsákokat tetszőleges mennyiségben helyezhetik ki gyűjtési napon. Az egységcsomagból ingatlanonként/ügyfelenként 1 db vásárolható kedvezményesen, többlet zöldhulladék elszállíttatására szolgáló zsákot bruttó 451 Ft/db áron tud vásárolni.

Akik korábban már átvették a 240 l-es edényt, ők továbbra is abban gyűjtsék a zöldhulladékot, az egységcsomag rájuk nem vonatkozik.

Az edénybe kérjük, zsák nélkül rakják a zöldhulladékot!

Felhívjuk figyelmüket, hogy a háztól történő gyűjtés során, kizárólag a lágy szárú, zsákban vagy edényben gyűjtött zöldhulladékot tudjuk elszállítani!                      

ZÖLDHULLADÉK-GYŰJTÉS ALSÓÖRS HEGYEN

A járványhelyzet miatt elhalasztott zöldhulladék gyűjtés idén, az eddig megszokottak szerint július 13-án történik;

 • ágakat, ágnyesedékeket (max. 5 cm átmérőjű és 1 méter hosszú ágak) madzaggal, nem dróttal, kévékbe kötve,
 • fűkaszálékot, falombot lezárt zsákokba helyezzék ki. A zsákolást kérjük, úgy végezzék el, hogy az kibírja a kézi emelést!

Amennyiben a zöldhulladék közé kommunális hulladék vagy egyéb jellegű anyag kerül, a kevert anyag komposztálásra alkalmatlanná válik, elszállítani nem áll módunkban!

SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉS, LOMTALANÍTÁS:

 • Az eddig megszokottak szerint, egész évben, kéthetente, páros heteken, ürítési napon gyűjtjük be az ingatlan elé kihelyezett tiszta szelektív csomagolási hulladékot.
 • A házhoz menő lomtalanítási szolgáltatásunk nem változott, évente 1 alkalommal max. 3 m3 mennyiségű lomhulladék elszállítását tudja írásban (e-mailben) igényelni.

ÜDÜLŐ-/NYARALÓTULAJDONOSOK

2020. április 13 – október 9. között:

 • hetente 1 alkalommal gyűjtjük a kommunális hulladékot,
 • ezen időszak alatt vehetik igénybe a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést, kéthetente, páros heteken, ürítési napon
 • szintén ezen időszak alatt vehetik igénybe a házhoz menő zöldhulladék-gyűjtést ürítési napokon (fennmaradó hetek: 25. 31. 35. 39. és 43. hét).

Kérjük a nyaralótulajdonosokat, hogy amennyiben lehetőségük van rá, használjanak zárt gyűjtőedényt. Társaságunknál szabvány edény beszerezhető bruttó 12.446 Ft díj ellenében.

Amennyiben zárt gyűjtőedény használatára nincs lehetőségük, javasoljuk, hogy az edényhelyettesítő zsákot úgy helyezzék ki, hogy Kollegáink hozzáférjenek, de a kóbor állatok ne szakíthassák szét, pl. kerítésre akasszák fel.

ZSÁKÁRUSÍTÓ PONT: ZÖLDHULLADÉK-GYŰJTŐ ZSÁK ÉS PIROS ZSÁK EGYSÉGCSOMAG ÁRUSÍTÁSA

Június 8-tól július 31-ig a Balkom telephelyén a volt porta épületében forgalmazzuk a biológiailag lebomló zöld és piros hulladékgyűjtő zsák egységcsomagokat.

A zsákárusító ponton kizárólag egységcsomagot tud vásárolni, vagyis 10 db zöld (bruttó 1277 Ft) és/vagy 26 db piros (bruttó 2642 Ft) zsákot.

Zsákárusító pont nyitva tartása Hétfő: 8.00-12.00, 12.30-16.00 Kedd: zárva Szerda: 8.00-12.00 Csütörtök: 8.00-12.00 Péntek: 8.00-12.00, 12.30-16.00

Felhívjuk figyelmét, hogy a hulladékgyűjtő zsákok postai úton történő megrendelésére van lehetőség, a megrendelt zsákok árán felül, további bruttó 1900 Ft házhozszállítási díj ellenében.

EDÉNYEK CHIPPEL TÖRTÉNŐ ELLÁTÁSA

Kérjük amennyiben az Ön edényén még nincs chip, ügyfélszolgálatunkkal mielőbb szíveskedjen felvenni a kapcsolatot. Telefonos ügyfélszolgálat: Hétfő: 12.00-16.00 Kedd: 8.00-12.00, Szerda: 12.00-16.00 Csütörtök: 7.00-19.00 Péntek: 8.00-12.00

Pontos és friss információkkal kapcsolatosan, kérjük, folyamatosan kövessék nyomon honlapunkat (www.balkom.hu/hirek/)!

Szíves együttműködésüket köszönjük!

Vigyázzunk egymásra, családunkra és magunkra!