Tisztelt Ügyfeleink!

Az ÉBH Nonprofit Kft. és a Balatonalmádi Kommunális és Szolgáltató Nonprofit Kft. a koronavírus magyarországi megjelenése és terjedése miatt, a járvány megelőzése és terjedésének csökkentése érdekében, a szolgáltatás fenntartása mellett mindent megtesz annak érdekében, hogy ügyfelei, munkavállalói, valamint azok családtagjai egészségét megóvja:

 • királyszentistváni és balatonfüredi telephelyeinken kizárólag a Közszolgáltató gyűjtőjárműveivel begyűjött, közszolgáltatásból származó hulladékot fogadnak,
 • személyes ügyfélszolgálati irodáinkat bezártuk,
 • munkavállalóinkat védőeszközökkel, fertőtlenítővel láttuk el, növeltük a személyes higiéniás lehetőségek elérhetőségét, melyre fokozottan felhívjuk dolgozóink figyelmét!

Ugyanakkor kérjük Önöket, hogy munkatársaink és hozzátartozóik egészségének, valamint közvetlen környezetünk védelme, és a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás fenntartása érdekében, fogadják meg az alábbi tanácsokat, ezzel is segítve munkánkat:

 • A huzamos otthon tartózkodás alatt kiemelten fontos, hogy csökkentsük a keletkező hulladék mennyiségét, lehetőségekhez képest előzzük meg a hulladékképződést. Erre már vásárláskor gondoljanak, válasszák az újrahasznosítható csomagolást! Minél tudatosabban vásárolunk, annál kevesebb hulladék keletkezik! Használjuk újra a még tiszta zacskókat, dobozokat! Ezzel nem csak környezetünket védjük, de jelentősen csökkenthető az elszállítandó hulladék mennyisége!
 • A háztartásban keletkező hulladékot minden esetben zárt, bekötött zsákban szíveskedjenek a hulladéktároló edénybe helyezni!
 • A karantén alá vont ingatlanhasználókat kérjük, hogy minden esetben jól bekötött, dupla zsákban szíveskedjenek a kommunális hulladékot elhelyezni a hulladékgyűjtő edénybe. Különös tekintettel a szájmaszkok, gumikesztyűk, egyéb higiéniás eszközök esetében!  A fertőzések elkerülése érdekében a házi karanténban élők mentesülnek a szelektív hulladékgyűjtéstől, a háztartásokban keletkező valamennyi hulladékot együtt kell gyűjteni!
 • Mivel az esetleges fertőzés terjedését nagyban elősegítheti, ha a zárt csomagolás sérül, ezért tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy a tartályok ne boruljanak ki, azok tartalmához illetéktelenek ne férjenek hozzá. Kérjük, hogy a hulladéktároló edényekbe csak annyi hulladékot helyezzenek, amennyi kényelmesen belefér, fedele lecsukható legyen.  Ezzel minimálisra csökkenthető a kiporzás veszélye, valamint illetéktelenek, és az állatok a benne lévő hulladékhoz nem férhetnek hozzá. Kérjük, ne tegyenek az edény mellé vagy annak tetejére hulladékot!
 • Ürítést követően lehetőség szerinti mossák ki és fertőtlenítsék a hulladéktároló edényeket.
 • Fokozottan ügyeljenek arra, hogy a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtő edényeket és a közterületen lévő szelektív hulladékgyűjtő szigeteken található edényeket rendeltetésszerűen használják! A közterületeken található szelektív gyűjtőszigetek tartályai és más utcai hulladékgyűjtő edények mellé ne tegyenek semmilyen más anyagot, pl.háztartási hulladékot, lomot a fokozott fertőzésveszély miatt! Ezek kirakását egyébként is jogszabály tiltja!
 • A maszk és gumikesztyű nem szelektív hulladék! A vírus elleni védekezésre használt arcmaszkot és gumikesztyűt kérjük, hogy semmiképpen ne dobják a szelektíven gyűjtött hulladékok közé!

Ezeket minden esetben,  pihentetés után, dupla szemeteszsákban helyezzék ki a kommunális hulladékgyűjtő edénybe!  Ez jó alkalom a már használt zacskók újrahasználatára.

 • A hulladékgyűjtő edényeket, edényhelyettesítő zsákokat időben, legkésőbb az ürítés napján reggel 6 óráig helyezzék ki. 
 • Különösen figyeljenek oda a gyűjtőtartályok megközelíthetőségének biztosítására. Kérjük, hogy ürítési napokon ne parkoljanak gépjárműveikkel olyan helyre, ahol akadályozzák, nehezítik, és akár ellehetetlenítik a tárolóedény ürítését

Köszönjük együttműködésüket!

Vigyázzunk egymásra, családunkra és magunkra!