Környezetvédelem

Az emberi társadalom által saját ökológiai létfeltételeiben saját maga által okozott károsodások megelőzésére, a károk mérséklésére vagy elhárítására irányul

Újrahasznosítás

Védjük környezetünket Növelni kívánjuk a megújuló energiaforrások használatának arányát a jelenlegi 3,6%-ról 5%-ra.

Szelektívhulladék gyűjtés

Nem, nem öntik össze... A legjobb hulladék a "nem keletkező hulladék", a hulladékhegyek csökkentése mindannyiunk feladata és felelőssége, amit csak közös erőfeszítéssel tudunk elérni.

previous arrow
next arrow
Slider

Őszi zöldhulladék-gyűjtés Balatonfűzfő 2020-08-18

Tisztelt Ügyfeleink!

Felhívjuk figyelmüket, hogy az augusztusi Balatonfűzfői Hírlapban található információk tévesen jelentek meg, alábbiakban közöljük a helyreigazítást az őszi zöldhulladék-gyűjtés menetéről.

Az őszi házhoz menő zöldhulladék-gyűjtés az eddig megszokott időpontokban, a 41. 43. 45. és 47. héten, ürítési napon, vagyis 10.07-én 10.21-én 11.04-én és 11.18-án történik. A gyűjtés az idei évben matricák használatával valósul meg, melyeket, a Közszolgáltató és Balatonfűzfő Város Önkormányzata között történt megállapodás szerint, Ügyfeleink díjmentesen vehetik át az alábbiak szerint:

  • – állandó lakosok előfizetőnként összesen 12 db,
  • – üdülőingatlan tulajdonosok előfizetőnként összesen 6 db Balkom emblémás zöld matricára jogosultak.

Amennyiben a matrica nem elég, többlet zöldhulladék gyűjtésére szolgáló emblémás zöld színű zsákot, bruttó 312 Ft/db áron a Katica kisboltban (Balatonfűzfő, Széchenyi tér 1.) is vásárolhat korlátlan mennyiségben. Ezt a zsákot is csak a zöldhulladék-gyűjtés ideje alatt gyűjtjük be, ezért kérjük, csak ez idő alatt helyezzék ki az ingatlan elé!

Zöld matrica átvétele:

A zöld matricák kiosztását Balatonfűzfő Város Önkormányzata végzi. Helyszín: Közösségi Ház (Balatonfűzfő, József Attila u. 12.), időpont: augusztus 31-től november 16-ig hétfőnként 9.00 és 12.00 között, szerdánként és péntekenként 13.00-18.00 között.

Lehetőségük van a matricákat házhoz kérni, bruttó 500 Ft-os díj (postaköltség) ellenében tudjuk kipostázni.

Zöld matrica használata:

A lágy szárú zöldhulladékot max 120 l-es, bármilyen áttetsző zsákokban kell gyűjteni, a matricát ezekre a zsákokra kell jól látható helyre felragasztani (1 db matrica/zsák).

Társaságunk csak a matricával ellátott, bármilyen áttetsző (NEM fekete) zsákokba és a többlet zöldhulladék elszállítására szolgáló Balkom emblémázott zöld zsákban kihelyezett lágy szárú zöldhulladékot gyűjti be!

Nyomatékosan kérjük, hogy fás szárú kötegelt zöldhulladékot egyáltalán ne helyezzenek ki, nem áll módunkban összegyűjteni, azokat telephelyünkön vesszük át!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a fenti házhoz menő szolgáltatáson túl, telephelyünkön zöldhulladék-gyűjtőpontot üzemeltetünk.

Telephelyünkön zöldhulladékot átveszünk az alábbiak szerint:

  • – fás szárú zöldhulladékot (ágakat, ágnyesedékeket…), háztartásban keletkező mennyiséget, továbbá
  • – lágy szárú zöldhulladékot (falevelet, füvet…). Maximális mennyiség: 150 kg/ingatlan (ügyfél)/év, ez 10 db, 120l-es zsáknak felel meg.

Telephelyi zöldhulladék átvétel nyitva tartása:

  • – hétfő: 6.00-14.00,
  • – péntek: 6.00-16.00.
Print Friendly, PDF & Email

Egyéb hírek