Hírlevél – Balatonalmádi 2024.

Tisztelt Ügyfelünk!

Jelen hírlevelünkben tájékoztatjuk Önt a 2024. évi aktuális információkról a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásra vonatkozóan.

 

A kommunális hulladék gyűjtése az eddigiek szerint történik, állandó lakosoknál egész évben hetente 1 alkalommal a megszokott ürítési napon.

 

ÜDÜLŐ-/NYARALÓTULAJDONOSOK

2024. április 15 – október 11. között:

  • hetente 1, összesen 26 alkalommal gyűjtjük a kommunális hulladékot,
  • ezen időszak alatt vehetik igénybe a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést, kéthetente, páros heteken, ürítési napon,
  • szintén ezen időszak alatt vehetik igénybe a házhoz menő zöldhulladék-gyűjtést ürítési napon (17. 21. 25. 29. 33. 37 és 41. hét). Felhívjuk figyelmüket, hogy Társaságunk Ügyfélszolgálatán a „zöld” lebomló zsák árusítása megszűnt, a házhoz menő zöldhulladék-gyűjtés bekezdésben részleteztük a gyűjtés igénybevételének módját, kérjük, figyelmesen olvassák el!

 

Kérjük a nyaralótulajdonosokat, hogy amennyiben lehetőségük van rá, a kommunális hulladék gyűjtésére is használjanak zárt gyűjtőedényt. Társaságunknál szabvány 60, 80, 120 l-es edény beszerezhető nyitvatartási időben.

Amennyiben nem tud edényt használni a kommunális hulladék gyűjtésére: emblémázott, chippel ellátott matrica használatával tudja igénybe venni a szolgáltatást. A maximum 120 l-es átlátszó (nem fekete) zsák beszerzése az Önök feladata, a matricát pedig Társaságunktól szükséges megvásárolniuk, legegyszerűbben a honlapunkon keresztül az Ügyfélszolgálat -> Matrica egységcsomag menüponton keresztül. Igénylését leadhatja e-mailen vagy telefonon is. A matricát csak egységcsomagban (26 db) lehet igényelni. A matricákat az igénylés leadása után postai levélként küldjük ki. Az egységcsomag díja (postaköltséggel együtt) bruttó 5.950 Ft.

A korábbi években vásárolt chippel ellátott, piros zsákokat az idei évben még begyűjtjük!

Nyomatékosan felhívjuk figyelmüket, hogy kizárólag az emblémázott chipes matricával ellátott bármilyen átlátszó, max. 120 l-es zsákot vagy a korábbi években vásárolt emblémázott chipes piros zsákot áll módunkban begyűjteni!

Kérjük, hogy az edényhelyettesítő zsákot úgy helyezzék ki, hogy Kollegáink hozzáférjenek, de a kóbor állatok ne szakíthassák szét, pl. kerítésre akasszák fel.

 

HÁZHOZ MENŐ ZÖLDHULLADÉK-GYŰJTÉS

Társaságunk ügyfélszolgálatán a „zöld” lebomló zsák árusítása megszűnt.

A biológiailag lebomló kerti zöldhulladékot a házhoz menő rendszerben az alábbiak szerint gyűjtjük:

  • Áprilistól novemberig 4 hetente, összesen 9 alkalommal, szállítási időpontok: 15. 17. 21. 25. 29. 33. 37. 41. és 45. hét a kommunális hulladék ürítési napján.
  • Szabványos, zárt, erre a célra rendszeresített, max. 240 l-es gyűjtőedényben, vagy a Vörösberényi Gazdaboltban (Balatonalmádi, Alkotmány u. 1. Nyitva tartás: hétfő-péntek: 8.00 – 17.00, szombat: 8.00 – 13.00.) beszerezhető zsákban. A zsák díja bruttó 731 Ft/db – korlátlan mennyiségben vásárolható és a meghatározott napon kihelyezhető.
  • Amennyiben az ágakat nem a gyűjtőedénybe helyezik, kérjük, a madzaggal átkötött maximum 1 méter hosszú, 5 cm átmérőjű ágakat, ágnyesedékeket kézzel mozgatható max. 50 cm átmérőjű kévékbe kötve helyezzék ki! A kötegekből alkalmanként legfeljebb 2 helyezhető ki! Földet, gyökérzetet nem szállítunk el!

 

Szabványos, zárt, matricával ellátott használt 240 l-es edény, korlátozott mennyiségben beszerezhető Ügyfélszolgálatunkon nyitvatartási időben, vagy igény szerint használhatja a már meglévő, szelektív hulladék gyűjtésére szolgáló (max. 240 l-es) edényét.

 

HULLADÉKUDVAR

Cím: 8220 Balatonalmádi, Szabolcs u. 4.

Nyitvatartás és további információ: https://balkom.hu/hulladekudvar/

A napi zárás elvégzése miatt a hulladékudvarba hulladékot a zárást megelőző negyed óráig lehet behozni!

 

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Nyitvatartás és további információ: https://balkom.hu/ugyfelszolgalat-nyitva-tartasa/

Pontos és friss információkkal kapcsolatosan, kérjük, folyamatosan kövessék nyomon honlapunkat! www.balkom.hu