Tisztelt Ügyfelünk!

Jelen hírlevelünkben tájékoztatjuk, hogy az idei évtől hatályos 385/2014. (XII. 31.) sz. a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás végzésének feltételeiről szóló Kormányrendelet szerint a szabvány hulladékgyűjtő zsákokat olyan színnel, jelzéssel vagy felirattal kell ellátni, amelyből egyértelműen kiderül, hogy a zsák milyen hulladékot tartalmaz. (Korm. rend. 8. § (2))

Fentieknek megfelelően, 2015. április 15-től Társaságunk az alábbi szabvány hulladékgyűjtő zsákokat forgalmazza.

Zsák típusa Zsák funkciója, zsákban elhelyezhető hulladékok

 

Maximálisan megvásárolható mennyiség/2015. év  Zsák elszállításának ideje Zsák bruttó ára (Ft/db)
120 liter, zöld biológiailag lebomló hulladékok gyűjtésére szolgál korlátlan egész évben, ürítési napon 350 Ft
 

120 liter, piros

üdülőingatlan tulajdonosok részére, 120 literes hulladékgyűjtő edényt helyettesíti, háztartási hulladék kihelyezésére  

26 db

 

április 13-tól – október 9-ig

 

40 Ft

 

 

120 liter, sárga

háztartási hulladék kihelyezésére – edény/ piros zsák mellé,üdülőingatlan tulajdonosok

részére nyaraló időszakon kívül, háztartási hulladék kihelyezésére

 

 

korlátlan

 

 

egész évben, ürítési napon

 

 

678 Ft

Tájékoztatjuk, hogy Lovas, Szőlőhegyen és Kishegyen a települési hulladékszállítás április 13-tól október 9-ig hetente egyszer, hétfői napon történik. Ezen időszak alatt továbbra is megválaszthatják, hogy a rendeletben meghatározott szabvány zárt gyűjtőedényt, vagy a 120 literes szabvány hulladékgyűjtő edényt helyettesítő emblémás piros zsákot használják. A szabvány emblémás piros zsákot (évente maximum 26 db-ot) az idei évben bruttó 40 Ft/db áron vásárolhatják meg Társaságunktól.

Az idei évtől az emblémás szabvány hulladékgyűjtő zsákokat nem csak személyesen, Ügyfélszolgálatunkon veheti át, hanem kérésére az Ön által kért belföldi címre kiküldjük az alábbiak szerint:

 • írásbeli megrendelés mellett, a következő címek valamelyikén: 8220 Balatonalmádi, Rákóczi u. 43., e-mail: titkarsag@balkom.hu, fax: +36 88 438 843, a pontos azonosításhoz kérjük a következő adatokat megadni szíveskedjen: ügyfélazonosító, név, levelezési cím, szolgáltatási cím, anyja neve, születési hely, idő, telefonszám, e-mail cím, megvásárolandó zsákok száma, típusa, zsákok átvételi módja (személyes átvétel, házhoz szállítás).
 • A zsák árán felül 2 kg-ig bruttó 1200 Ft/csomag, 3 kg-ig bruttó 1400 Ft/csomag, 4 kg-ig bruttó 1600 Ft/csomag, 5 kg-ig bruttó 1800 Ft/csomag kiszállítási díj ellenében.
  Tájékoztatásul közöljük, hogy 26 db zsák súlya csomagolással együtt 1,80 kg.

Társaságunk április 11-én és 12-én Lovas, Szőlőhegyen és Kishegyen zöldhulladék gyűjtést szervez, melynek keretében a kévékbe kötött (nem dróttal) ágakat, ágnyesedékeket (max. 5 cm átmérőjű és 1 méter hosszú ágak), valamint a lezárt zsákokba kihelyezett fűkaszálékot, falombot április 13-án elszállítjuk.
Kérjük a zsákolást úgy végezzék, hogy az kibírja a kézi emelést. Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben a zöldhulladék közé kommunális hulladék jellegű egyéb anyag kerül, a kevert anyag komposztálásra alkalmatlanná válik, így a gyűjtő autó nem szállítja el, az illegális hulladéknak minősül.
Nyomatékosan felhívjuk a figyelmét, hogy a zöldhulladék gyűjtés kizárólag ezen a hétvégén lesz.
Az őszi zöldhulladék gyűjtés időpontjáról kérjük, tájékozódjon honlapunkon!

Öreghegy (szőlőhegy) gyűjtőpontok: Kishegy gyűjtőpontok:
 • Cinca út – Csárda út- útkereszteződés
 • Napsugár utca – Kishegyi út sarka
 • Benke út (táblával kijelölt terület)
 • Arany János úton (táblával kijelölt terület)
 • Icce utca – Vámosi út sarok
 • Vámosi úton Gondűző Csárda feletti terület
 • Pityóka úton (táblával kijelölt terület)
 • Ciffhegyi út – Öreghegyi út sarka

Tájékoztatjuk továbbá, hogy hamarosan Társaságunknál is elérhető lesz az elektronikus számla (E-számla), melynek bevezetéséről kérjük tájékozódjon honlapunkon!

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben Önnek a szokásos hulladékon felül nagydarabos, az edényében el nem helyezhető hulladéka keletkezik, vagy építési-bontási törmelékét szeretné elszállíttatni, konténerrendeléssel kapcsolatosan hívja a Balatonalmádi Hulladékgazdálkodási Kft.-t, a 06 88 799 200-as telefonszámon.

További, részletes tájékoztatás érdekében, kérjük, keresse fel megújult honlapunkat (www.balkom.hu).

Balatonalmádi, 2015. 03. 27.

Tisztelettel,

Balatonalmádi Kommunális és Szolgáltató Nonprofit Kft.