Környezetvédelem

Az emberi társadalom által saját ökológiai létfeltételeiben saját maga által okozott károsodások megelőzésére, a károk mérséklésére vagy elhárítására irányul

Újrahasznosítás

Védjük környezetünket Növelni kívánjuk a megújuló energiaforrások használatának arányát a jelenlegi 3,6%-ról 5%-ra.

Szelektívhulladék gyűjtés

Nem, nem öntik össze... A legjobb hulladék a "nem keletkező hulladék", a hulladékhegyek csökkentése mindannyiunk feladata és felelőssége, amit csak közös erőfeszítéssel tudunk elérni.

previous arrow
next arrow
Slider

„Megzöldülök” alkotó pályázat 2022

A Balatonalmádi Kommunális és Szolgáltató Nonprofit Kft. 2022-ben harmadik alkalommal szervez szemléletformáló pályázatot a helyi diákok körében. A „Megzöldülök!” elnevezésű programsorozat 2020-ban egy rajzpályázattal vette kezdetét, majd 2021-ben a szolgáltató egy fotópályázattal hívta fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét ez évi témája a körforgásos és fenntartható textíliák. Ehhez igazodva a „BalKOM” idén kreatív alkotó pályázatot hirdet a helyi oktatási-nevelési intézményekben. A mottónk idén: „A farmer örök”

Pályázni az alábbiak szerint lehet:

A gyerekektől olyan alkotásokat várunk, melyek bemutatják a textíliák körforgását a mindennapi életben, felhívják a figyelmet pazarló fogyasztási szokásainkra, illetve bemutatják a farmer újra használati lehetőségeit. Idén nem kötjük meg az alkotás formáját, lehet az figyelemfelkeltő plakát, pachwork farmer takaró, kollázs falikép, mindegy csak hordozza a szemléletformálás eszméjét. Várunk továbbá olyan megmozdulásokat, mint a ruhabörze, garázsvásár stb., melyeknek a textil körforgás hangsúlyozása mellett közösség építő, érzékenyítő szerepe is van. Amennyiben ilyen akció kerül megvalósításra, fotókkal ellátott beszámolót szeretnénk kérni, amelyből megismerhetjük a lebonyolítás folyamatát.

Technikai megkötések:

Egy megkötésünk van csupán, hogy csoportok, osztályok jelentkezését várjuk, ennek megfelelően csoport, illetve osztálypénzzel szeretnénk honorálni a gyerekek kreatív munkáját, melyet aztán szabadon használhat fel a közösség akár osztálykirándulásra is.

A pályázat nyereményei:

  1. helyezett 150 000 Forint
  2. helyezett 100 000 Forint
  3. helyezett   50 000 Forint

A pályázati időszak:

2022. november 19-27.

A beérkezett alkotások tavasszal a Fenntarthatósági Témahéten kiállításra kerülnek.

Print Friendly, PDF & Email

Egyéb hírek

Május 1-i szállításMájus 1-i szállítás

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy Balatonalmádiban, Alsóörsön és Lovason 2017. május 1-én a szállítás elmarad, melyet másnap 2017. május 2-án pótlunk. Balatonfűzfőn 2017. május 1-én lesz szállítás. Személyes és telefonos