A tavaszi házhoz menő zöldhulladék-gyűjtés az eddig megszokott időpontokban, a 17. és 19. héten, kommunális ürítési napon, 04.26-án és 05.10-én történik. A gyűjtés az idei évben is matricák használatával valósul meg, melyeket, a Közszolgáltató és Balatonfűzfő Város Önkormányzata között történt megállapodás szerint, Ügyfeleink díjmentesen vehetnek át az alábbiak szerint:

  • állandó lakosok előfizetőnként összesen 4 db,
  • üdülőingatlan tulajdonosok előfizetőnként összesen 4 db Balkom emblémás zöld matricára jogosultak

 

Ezen felüli zöldhulladék gyűjtésére további emblémás zöld zsákok a SPAR ABC-ben (volt Z+D-ben Balatonfűzfő, Aradi u. 1.) korlátlan mennyiségben megvásárolhatóak, bruttó 433 Ft/db áron. Ezt a zsákot is csak a zöldhulladék-gyűjtés ideje alatt gyűjtjük be, ezért kérjük, csak ez idő alatt helyezzék ki az ingatlan elé!

 

Zöld matrica átvétele:

 

A zöld matricák kiosztását Balatonfűzfő Város Önkormányzata végzi. Helyszín: Közösségi Ház (Balatonfűzfő, József Attila u. 12.), időpont: április 11-től május 5-ig, hétfőnként 9.00-11.00 óra között, szerdánként és péntekenként 16.00-18.00 óra között.

Lehetőségük van a matricákat házhoz kérni, bruttó 500 Ft-os díj (postaköltség) ellenében.

 

Zöld matrica használata:

 

A lágy szárú zöldhulladékot maximum 120 l-es, bármilyen áttetsző zsákban kell gyűjteni, a matricát erre a zsákra, jól látható helyre kell felragasztani (1 db matrica/zsák).

Társaságunk csak a matricával ellátott, bármilyen áttetsző (NEM fekete) zsákokba, és a többlet zöldhulladék elszállítására szolgáló Balkom emblémázott zöld zsákban kihelyezett lágy szárú zöldhulladékot gyűjti be!

 

Kérjük, hogy fás szárú kötegelt zöldhulladékot egyáltalán ne helyezzenek ki, nem áll módunkban összegyűjteni, azokat a telephelyünkön működő lakossági hulladékudvarban vesszük át.

 

 

Bővebb információ: https://balkom.hu/hulladekudvar/

Balatonalmádi, 2023. 02. 20.