Környezetvédelem

Az emberi társadalom által saját ökológiai létfeltételeiben saját maga által okozott károsodások megelőzésére, a károk mérséklésére vagy elhárítására irányul

Újrahasznosítás

Védjük környezetünket Növelni kívánjuk a megújuló energiaforrások használatának arányát a jelenlegi 3,6%-ról 5%-ra.

Szelektívhulladék gyűjtés

Nem, nem öntik össze... A legjobb hulladék a "nem keletkező hulladék", a hulladékhegyek csökkentése mindannyiunk feladata és felelőssége, amit csak közös erőfeszítéssel tudunk elérni.

previous arrow
next arrow
Slider

BALATONFŰZFŐ őszi zöldhulladék-gyűjtés 2022.

Az őszi házhoz menő zöldhulladék-gyűjtés az eddig megszokott időpontokban, a 41. 43. 45. és 47. héten, kommunális ürítési napon, 10.12-én 10.26-án 11.09-én és 11.23-án történik. A gyűjtés az idei évben is matricák használatával valósul meg, melyeket, a Közszolgáltató és Balatonfűzfő Város Önkormányzata között történt megállapodás szerint, Ügyfeleink díjmentesen vehetik át az alábbiak szerint:

  • állandó lakosok előfizetőnként összesen 8 db,
  • üdülőingatlan tulajdonosok előfizetőnként összesen 2 db Balkom emblémás zöld matricára jogosultak

Ezen felüli zöldhulladék gyűjtésére további emblémás zöld zsákok a Platán ABC- Z+D-ben (Balatonfűzfő, Aradi u. 1.), valamint a Közösségi Házban (Balatonfűzfő, József A. u. 12.) korlátlan mennyiségben megvásárolhatóak, bruttó 394 Ft/db áron. Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Platán ABC 2022.09.24-10.13-ig zárva tart. Ezt a zsákot is csak a zöldhulladék-gyűjtés ideje alatt gyűjtjük be, ezért kérjük, csak ez idő alatt helyezzék ki az ingatlan elé!

 

Zöld matrica átvétele:

A zöld matricák kiosztását, valamint a zöld zsákok árusítását a  Balatonfűzfő Város Önkormányzata végzi. Helyszín: Közösségi Ház (Balatonfűzfő, József Attila u. 12.), időpont: szeptember 26-tól november 14-ig hétfőnként 9.00-11.00 óra között, szerdánként és péntekenként 16.00-18.00 óra között.

Lehetőségük van a matricákat házhoz kérni, bruttó 500 Ft-os díj (postaköltség) ellenében tudjuk kipostázni.

 

Zöld matrica használata:

A lágy szárú zöldhulladékot maximum 120 l-es, bármilyen áttetsző zsákban kell gyűjteni, a matricát erre a zsákra kell jól látható helyre felragasztani (1 db matrica/zsák).

Társaságunk csak a matricával ellátott, bármilyen áttetsző (NEM fekete) zsákokba és a többlet zöldhulladék elszállítására szolgáló Balkom emblémázott zöld zsákban kihelyezett lágy szárú zöldhulladékot gyűjti be!

Kérjük, hogy fás szárú kötegelt zöldhulladékot egyáltalán ne helyezzenek ki, nem áll módunkban összegyűjteni, azokat a telephelyünkön működő lakossági hulladékudvarban vesszük át.

 

Bővebb információ: https://balkom.hu/hulladekudvar/

Balatonalmádi, 2022. 09.15.

Print Friendly, PDF & Email

Egyéb hírek

Tájékoztató 2020-04-14Tájékoztató 2020-04-14

Tisztelt Ügyfeleink! Korábbi felhívásunknak megfelelően az alábbiakban tájékoztatjuk Önöket a zöldhulladék gyűjtés menetéről Balatonalmádi, Alsóörs (belterület) és Lovas (belterület) településeken. Tekintettel a kialakult helyzetre, e hónapban, a 17. héten (április