Az őszi házhoz menő zöldhulladék-gyűjtés az eddig megszokott időpontokban, a 41. 43. 45. és 47. héten, ürítési napon, vagyis 10.13-án 10.27-én 11.10-én és 11.24-én történik. A gyűjtés az idei évben is matricák használatával valósul meg, melyeket, a Közszolgáltató és Balatonfűzfő Város Önkormányzata között történt megállapodás szerint, Ügyfeleink díjmentesen vehetik át az alábbiak szerint:

  • állandó lakosok előfizetőnként összesen 8 db,
  • üdülőingatlan tulajdonosok előfizetőnként összesen 2 db Balkom emblémás zöld matricára jogosultak.

Amennyiben a matrica nem elég, többlet zöldhulladék gyűjtésére szolgáló emblémás zöld színű zsákot a Katica kisboltban (Balatonfűzfő, Széchenyi tér 1.) vásárolhat korlátlan mennyiségben. Ezt a zsákot is csak a zöldhulladék-gyűjtés ideje alatt gyűjtjük be, ezért kérjük, csak ez idő alatt helyezzék ki az ingatlan elé!

Zöld matrica átvétele:

A zöld matricák kiosztását Balatonfűzfő Város Önkormányzata végzi. Helyszín: Közösségi Ház (Balatonfűzfő, József Attila u. 12.), időpont: szeptember 20-tól november 15-ig hétfőnként 9.00-12.00 óra között, szerdánként és péntekenként 13.00-18.00 óra között.

Lehetőségük van a matricákat házhoz kérni, bruttó 500 Ft-os díj (postaköltség) ellenében tudjuk kipostázni.

Zöld matrica használata:

A lágy szárú zöldhulladékot max 120 l-es, bármilyen áttetsző zsákban kell gyűjteni, a matricát erre a zsákra kell jól látható helyre felragasztani (1 db matrica/zsák).

Társaságunk csak a matricával ellátott, bármilyen áttetsző (NEM fekete) zsákokba és a többlet zöldhulladék elszállítására szolgáló Balkom emblémázott zöld zsákban kihelyezett lágy szárú zöldhulladékot gyűjti be!

Nyomatékosan kérjük, hogy fás szárú kötegelt zöldhulladékot egyáltalán ne helyezzenek ki, nem áll módunkban összegyűjteni, azokat telephelyünkön vesszük át!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a fenti házhoz menő szolgáltatáson túl, telephelyünkön lakossági hulladékudvar üzemel.

Bővebb információ: https://balkom.hu/hulladekudvar/

Balatonalmádi, 2021. 09. 17.