BALATONALMÁDI zöldhulladék-gyűjtés 2024.

 

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az idei korai tavasz miatt, valamint az erre felmerült lakossági igényeknek megfelelve, a zöldhulladék-gyűjtést két héttel korábban, azaz már a 15. héten (április 8-val kezdődő héten) megkezdjük.

A biológiailag lebomló kerti zöldhulladékot házhoz menő rendszerben az alábbiak szerint gyűjtjük:

  • áprilistól 4 hetente, összesen 10 alkalommal, szállítási időpontok: 15. 17. 21. 25. 29. 33. 37. 41. 45. és 49. héten a kommunális hulladék ürítési napján,
  • szabványos, zárt, erre a célra rendszeresített, max. 240 l-es gyűjtőedényben, vagy a Vörösberényi Gazdaboltban (Balatonalmádi, Alkotmány u. 1. Nyitvatartás: hétfő-péntek: 8.00 – 17.00, szombat: 8.00 – 13.00) beszerezhető zsákban, amely bruttó 731 Ft/db áron korlátlan mennyiségben vásárolható és a meghatározott napon kihelyezhető,
  • amennyiben az ágakat nem a gyűjtőedénybe helyezik, kérjük, a madzaggal átkötött maximum 1 méter hosszú, 5 cm átmérőjű ágakat, ágnyesedékeket kézzel mozgatható max. 50 cm átmérőjű kévékbe kötve helyezzék ki! A kötegekből alkalmanként legfeljebb 2 helyezhető ki! Földet, gyökérzetet nem szállítunk el!

 

Kérjük Önöket, hogy zöldhulladékot csak szállítási heteken helyezzenek ki közterületre!

Amennyiben nem a fent részletezett módon kerül kihelyezésre a zöldhulladék, úgy az illegális hulladéknak minősül, nem kerül elszállításra.

 

További biológiailag lebomló kerti zöldhulladékot a hulladékudvarban tudunk fogadni:

  • lágy szárú: zsákolva, fás szárú: kötegelve, max. 8 cm átmérőjű, 1 m hosszú nyesedék, földet, gyökérzetet nem veszünk át!
  • átadható mennyiség: 100 kg/nap (max. 600 kg/év).

 

Nyitvatartás és bővebb információk: www.balkom.hu/hulladekudvar/ .