Környezetvédelem

Az emberi társadalom által saját ökológiai létfeltételeiben saját maga által okozott károsodások megelőzésére, a károk mérséklésére vagy elhárítására irányul

Újrahasznosítás

Védjük környezetünket Növelni kívánjuk a megújuló energiaforrások használatának arányát a jelenlegi 3,6%-ról 5%-ra.

Szelektívhulladék gyűjtés

Nem, nem öntik össze... A legjobb hulladék a "nem keletkező hulladék", a hulladékhegyek csökkentése mindannyiunk feladata és felelőssége, amit csak közös erőfeszítéssel tudunk elérni.

previous arrow
next arrow
Slider

Hírlevél 2015. Alsóörs hegy

Tisztelt Ügyfelünk!

Jelen hírlevelünkben tájékoztatjuk, hogy az idei évtől hatályos 385/2014. (XII. 31.) sz. a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás végzésének feltételeiről szóló Kormányrendelet szerint a szabvány hulladékgyűjtő zsákokat olyan színnel, jelzéssel vagy felirattal kell ellátni, amelyből egyértelműen kiderül, hogy a zsák milyen hulladékot tartalmaz. (Korm. rend. 8. § (2))

Fentieknek megfelelően, 2015. április 15-től Társaságunk az alábbi szabvány hulladékgyűjtő zsákokat forgalmazza.

Zsák típusa Zsák funkciója, zsákban elhelyezhető hulladékok  Maximálisan megvásárolható mennyiség/2015. év Zsák elszállításának ideje Zsák bruttó ára (Ft/db)
120 liter, zöld biológiailag lebomló hulladékok gyűjtésére szolgál korlátlan egész évben, ürítési napon 350 Ft
120 liter, piros üdülőingatlan tulajdonosok részére, 120 literes hulladékgyűjtő edényt helyettesíti, háztartási hulladék kihelyezésére 26 db április 13-tól – október 9-ig 40 Ft
 

120 liter, sárga

háztartási hulladék kihelyezésére – edény/ piros zsák mellé,üdülőingatlan tulajdonosokrészére nyaraló időszakon kívül, háztartási hulladék kihelyezésére  

korlátlan

 

egész évben, ürítési napon

 

678 Ft

Tájékoztatjuk, hogy Alsóörs, Szőlőhegyen a települési hulladékszállítás április 13-tól október 9-ig hetente egyszer, hétfői napon történik. Ezen időszak alatt továbbra is megválaszthatják, hogy a rendeletben meghatározott szabvány zárt gyűjtőedényt, vagy a 120 literes szabvány hulladékgyűjtő edényt helyettesítő emblémás piros zsákot használják. A szabvány emblémás piros zsákot (évente maximum 26 db-ot) az idei évben bruttó 40 Ft/db áron vásárolhatják meg Társaságunktól.

Az idei évtől az emblémás szabvány hulladékgyűjtő zsákokat nem csak személyesen, Ügyfélszolgálatunkon veheti át, hanem kérésére az Ön által kért belföldi címre kiküldjük az alábbiak szerint:

  • írásbeli megrendelés mellett, a következő címek valamelyikén: 8220 Balatonalmádi, Rákóczi u. 43., e-mail: titkarsag@balkom.hu, fax: +36 88 438 843, a pontos azonosításhoz kérjük a következő adatokat megadni szíveskedjen: ügyfélazonosító, név, levelezési cím, szolgáltatási cím, anyja neve, születési hely, idő, telefonszám, e-mail cím, megvásárolandó zsákok száma, típusa, zsákok átvételi módja (személyes átvétel, házhoz szállítás).
  • A zsák árán felül 2 kg-ig bruttó 1200 Ft/csomag, 3 kg-ig bruttó 1400 Ft/csomag, 4 kg-ig bruttó 1600 Ft/csomag, 5 kg-ig bruttó 1800 Ft/csomag kiszállítási díj ellenében.
    Tájékoztatásul közöljük, hogy 26 db zsák súlya csomagolással együtt 1,80 kg.

Társaságunk április 25-én és 26-án Alsóörs Szőlőhegyen zöldhulladék gyűjtést szervez, melynek keretében a kévékbe kötött (nem dróttal) ágakat, ágnyesedékeket (max. 5 cm átmérőjű és 1 méter hosszú ágak), valamint a lezárt zsákokba kihelyezett fűkaszálékot, falombot április 27-én elszállítjuk.
Kérjük a zsákolást úgy végezzék, hogy az kibírja a kézi emelést. Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben a zöldhulladék közé kommunális hulladék jellegű egyéb anyag kerül, a kevert anyag komposztálásra alkalmatlanná válik, így a gyűjtő autó nem szállítja el, az illegális hulladéknak minősül.
Nyomatékosan felhívjuk a figyelmét, hogy a zöldhulladék gyűjtés kizárólag ezen a hétvégén lesz.
Az őszi zöldhulladék gyűjtés időpontjáról kérjük, tájékozódjon honlapunkon!

Tájékoztatjuk továbbá, hogy hamarosan Társaságunknál is elérhető lesz az elektronikus számla (E-számla), melynek bevezetéséről kérjük tájékozódjon honlapunkon!

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben Önnek a szokásos hulladékon felül nagydarabos, az edényében el nem helyezhető hulladéka keletkezik, vagy építési-bontási törmelékét szeretné elszállíttatni, konténerrendeléssel kapcsolatosan hívja a Balatonalmádi Hulladékgazdálkodási Kft.-t, a 06 88 799 200-as telefonszámon.

További, részletes tájékoztatás érdekében, kérjük, keresse fel megújult honlapunkat (www.balkom.hu).

Balatonalmádi, 2015. 03. 27.

Tisztelettel,

Balatonalmádi Kommunális és Szolgáltató Nonprofit Kft.

Print Friendly, PDF & Email

Egyéb hírek

Hulladékgyűjtő zsákokHulladékgyűjtő zsákok

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy Ügyfélszolgálati irodánkban,nyitva tartási időben, 2017. március 16-tól vásárolhatók meg az emblémázott szabvány átlátszó, zöld és piros színű hulladékgyűjtő zsákok. Emblémázott szabvány átlátszó zsák: bruttó 25